Luiers Bewaren

Luiers bewaren

Bewaar de gebruikte (vieze), wasbare luiers bij voorkeur in een luier-emmer (of gewone emmer/bak). Onderweg of bij de kinderopvang kun je ze verzamelen in onze handige wetbags.

Wanneer je gebruik maakt van onze handige wegwerp inlegdoekjes, kan de ontlasting gemakkelijk uit de luier verwijderd worden door het inlegdoekje te verwijderen. Hierdoor zullen de luiers een stuk minder ruiken. Bekijk hoe het werkt in het filmpje.

Wanneer je geen gebruik maakt van deze inlegdoekjes, is het wel aan te raden de ontlasting meteen te verwijderen. De fleece inlegdoekjes of luiers zonder inlegdoekjes waar ontlasting in zit, kunnen even gespoeld worden zodat de ontlasting niet indroogt.

Wanneer je de luiers “droog” bewaard is het absoluut aan te raden de emmer of bak open te laten. Dus geen deksel gebruiken. De reden hiervoor is dat het met de deksel erop, meer gaat broeien en daardoor kan schimmelgroei snel ontstaan. Schimmelgroei in je luiers is verschrikkelijk, ongezond en niet te verwijderen. Dit wil je dus altijd voorkomen!

Vind je een open emmer toch geen goed idee? Wanneer je de luiers volledig onder water zet, mag je hem wel afsluiten. De schimmels krijgen dan minder kans om in de luiers te groeien, omdat ze door het water afgesloten zijn van zuurstof. Wij raden echter de droge methode aan. Dit is schoner, makkelijker en beter voor de luiers.

Haal voor het wassen de boosters uit de pocket van de luier en klit het klittenband vast. Dan kunnen de luiers in de wasmachine. Wij raden aan om te wassen met een fijnwasmiddel, op 40 graden. Natuurlijk kun je de luiers, maar vooral ook de boosters, eens wassen op 60 graden. Echter, wanneer je dit vaker doet zullen de luiers sneller slijten.