Ga jij voor luiers met klittenband of drukkers?

Al onze wasbare luiers beschikken over klittenband of drukkers. Het grote voordeel hiervan is dat hierdoor de luiers tot aan de zindelijkheid van je baby mee kunnen. De luiers zijn namelijk eenvoudig te verstellen door de drukkers of klittenband. Maar hoe maak je nou de keuze tussen drukkers of klittenband? Wij helpen je graag op weg!

De voor- en nadelen van klittenband

We vertellen je graag de voor- en nadelen van klittenband op de wasbare luiers. Wegwerpluiers beschikken ook over een klittenbandsluiting. Hierdoor is dit voor veel mensen bekend terrein en dus eenvoudig in gebruik. Denk hierbij aan oma’s, opa’s en andere oppassers die dan goed weten hoe ze hier mee om kunnen gaan. Een luier met klittenband is ook eenvoudiger om te doen bij kindjes die wat meer bewegen. Een bijkomend nadeel is dan wel dat je kindje het klittenband los kan trekken. Daarnaast kunnen er pluisjes verzamelen in het klittenband waardoor ze minder goed sluiten.

De voor- en nadelen van drukkers

In tegenstelling tot klittenband verzamelen er bij drukkers geen pluisjes bij de sluiting. Daarnaast zijn ze sterk waardoor ze jarenlang meegaan. Bij het ‘vastmaken’ van de luier is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de luier strak genoeg zit, zodat de ontlasting netjes binnen de luier blijft. Maar aan de andere kant is het ook belangrijk dat de luiers niet te strak zit, want anders kan het de huid van je kindje knellen. Bij drukkers is het grote voordeel dat je de juiste stand van de drukkers kan onthouden, maar daarnaast kan je kindje ook net een maat tussenin de drukkers hebben.

Klittenband of drukkers?

Zoals je kunt lezen, hebben wij geen duidelijke voorkeur voor klittenband of drukkers. Het is namelijk maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. Bij ons kun je bij elke wasbare luier aangeven of je klittenband of drukkers wil. Dat is wel zo handig!

Meer weten over wasbare luiers?

Onze website staat boordevol met informatie over wasbaar luieren en de verschillende producten die hiervoor nodig zijn. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je uiteraard gerust contact opnemen of een telefonisch consult inplannen!