Heeft jouw kindje last van luieruitslag?

Heeft jouw kindje (regelmatig) last van luieruitslag? Gebruik dan eens heilwolle of zijde inlegdoekjes tegen rode of kapotte billetjes. Lees nu verder, want in dit artikel vertellen we je er meer over!

Wat is heilwolle?Luieruitslag

Heilwolle wordt ook wel ‘genezende wol’ genoemd. Deze wol wordt gebruikt bij het herstel van schrale plekjes, wondjes, uitslag of een beschadigde huid, zoals bij babybilletjes en tepelkloven. Heilwolle helpt de huid goed droog te houden en beschikt over een verzorgende werking. Dit genezende gewassen scheerwol versnelt het herstelproces.

Hoe gebruik je heilwolle?

Je plaatst een plukje heilwolle op de billetjes. Op deze manier blijft er een laagje lucht tussen de billetjes en de luier zitten wat het herstel bevorderd. Tegelijkertijd beschermt de lanoline in de wol het huidje van je kindje en is het ontstekingsremmend.

Inlegdoekjes

Naast onze bamboe inlegdoekjes en popli inlegdoekjes hebben we ook zijde inlegdoekjes. Inlegdoekjes zorgen ervoor dat de luier schoon blijft van ontlasting. Deze doekjes houden de ontlasting tegen, maar laten het vocht wel door naar de luier. De billetjes van je kindje blijven op deze manier lekker droog. Dit helpt mee aan het voorkomen van luieruitslag.

Voordelen zijde inlegdoekjes

Zijde inlegdoekjes zijn ideaal als vervanging voor de wegwerp inlegdoekjes. Daarnaast zijn ze heerlijk zacht voor de billetjes. Ze voelen verkoelend aan en hebben een helende werking.
Naast het feit dat ze heerlijk zacht zijn, gooi je deze dus niet weg, maar kun je ze gewoon in de wasmachine wassen. Bekijk de was-instructies wel even goed voordat je ze gaat wassen. Met zijde moet je voorzichtig omgaan.

Heilwolle en zijde inlegdoekjes

Wat gebruik jij als je kindje last heeft van luieruitslag, van kapotte billetjes? Heb jij ervaring met heilwolle en/of zijde inlegdoekjes? Laat het ons weten! Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op.