Verschillende boosters

Als je begint met wasbaar luieren word je overspoeld met verschillende termen, zoals pocket luiers, inlegvellen en voorgevormde luiers. En dan hebben we ook nog boosters! Boosters zijn een must bij wasbaar luieren. Zonder boosters kun je niet wasbaar luieren. Maar wat is een booster nu precies en uit welke soorten kun je kiezen?

Wat zijn boosters?

Boosters zijn een must bij wasbaar luieren, omdat ze zorgen voor (extra) absorptie. Je kunt meerdere boosters gebruiken voor meer absorptie. Bij een pocket luier zit er een vak waar je de booster(s) in kwijt kunt. Als je het luiersysteem gebruikt met voorgevormde bamboe luiers, kun je boosters gewoon in de luier leggen.

De verschillende boosters

verschillende boosters

Om het nog makkelijker te maken, hebben we ook nog verschillende boosters in ons assortiment. Zo kun je bij ons kiezen uit de bamboe booster, NG combi booster of de NG XL combi booster. Al deze soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. We sommen ze graag voor je op!

Bamboe booster

Je zou het haast niet verwachten, maar de bamboe booster is gemaakt van bamboe 😉 Bamboe heeft als groot voordeel dat dit materiaal enorm absorberend is, maar daarnaast ook nog een zacht en soepel. Deze booster neemt erg veel vocht op. Al is dit ook meteen een nadeeltje, omdat deze booster iets langer moet drogen na het wassen.

NG combi booster

In tegenstelling tot de bamboe booster bestaat de NG combi booster niet uit drie lagen bamboe, maar uit 2 lagen bamboe en 1 laag polyester. De twee buitenste lagen zijn gemaakt van bamboe en de binnenste is van polyester. Dit is voordelig, omdat deze boosters sneller droger dan de bamboe boosters. Je kunt de twee boosters ook eenvoudig combineren voor extra absorptie.

NG XL combi booster

De NG XL combi booster bestaat niet uit 3 lagen, maar uit 4 lagen. De buitenste twee lagen bestaan uit bamboe en de binnenste twee uit polyester. Je kunt wel begrijpen dat deze booster een enorm hoog absorptievermogen heeft. Ideaal voor ’s nachts of als je kindje veel plast.

Voor welke booster ga jij?

De keuze van de juiste booster is afhankelijk van je wensen. Zo kun je een NG combi booster gebruiken als je kindje niet veel plast of juist de NG XL combi booster gebruiken voor als je kindje wel veel plast en voor lange autoritten. Je kunt de verschillende boosters ook in combinatie met elkaar gebruiken voor nog meer absorptie.

Interesse of meer informatie?

Heb jij interesse in onze boosters, bestel deze dan eenvoudig in onze webshop. Ben je op zoek naar meer informatie over wasbaar luieren of heb je nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact op of plan een telefonisch consult in.