Verschil zwemluier en wasbare luier?

Verschil zwemluier en wasbare luier?

Het verschil tussen de zwemluier en de wasbare luier is wat betreft model niet groot, echter zijn er wel andere verschillen.

  • De zwemluier wordt zonder booster geleverd. Doordat je de zwemluier zonder boosters gebruikt absorbeert hij weinig vocht en wordt dus niet zwaar. Wel sluit de luier nog steeds goed aan, waardoor het eventuele ontlasting binnen houdt.
  • De gebruikte materialen voor de zwemluier zijn van andere kwaliteit. Kwaliteitseisen van de zwemluier zijn anders dan die voor de wasbare luier. Voor een wasbare luier is de waterdichtheid van groter belang dan bij de zwemluier. Daarentegen moet de voering van de zwemluier zo min mogelijk water opnemen om niet zwaar te worden. Kortom, voor beide luiers hebben we andere kwaliteitseisen gesteld.

Kan ik mijn wasbare luier als zwemluier gebruiken?

Ja, dat kan, maar let wel op; Wanneer je je wasbare luier ook als zwemluier gebruikt kun je niet meer terug. Door het chloor en andere chemicaliën, die worden gebruikt in zwembaden, kan het PUL aangetast worden. Hierdoor blijft de luier bij gebruik als zwemluier niet waterdicht. Ga je het weer als een gewone luier gebruiken, kan het zijn dat de luier door gaat lekken.